درد زانو

درست است که آرتروز به معنای ساییدگی مفصل است و باعث می‌شود غضروف مفصل تخریب شود. این بیماری می‌تواند منجر به محدودیت حرکت در مفصل زانو و دیگر مفاصل شود و عوارضی مانند درد، سفتی و تورم را به همراه داشته باشد.

برای درمان آرتروز زانو، روش‌های مختلفی وجود دارد که بسته به شدت و پیشرفت بیماری و تأثیر آن بر کیفیت زندگی فرد، انتخاب می‌شوند. درمان غیرجراحی شامل استفاده از داروها، فیزیوتراپی، تغییرات در سبک زندگی، و استفاده از وسایل حمایتی مانند استفاده از کفش‌های مناسب و سفت، ممکن است مفید باشد. این روش‌ها معمولاً برای کنترل علائم و بهبود عملکرد مفصل زانو استفاده می‌شوند.

در مواردی که درمان غیرجراحی نتایج مطلوبی نداشته یا بیماری به طور جدی تأثیرگذار بوده و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار داده، روش جراحی به عنوان گزینه در نظر گرفته می‌شود. عمل تعویض مفصل زانو (که به عنوان جراحی تعویض مفصل زانو نیز شناخته می‌شود) در برخی موارد پیشنهاد می‌شود. این روش شامل جایگزینی مفصل زانو با مفصل مصنوعی یا پروتز است که بهبود درد، بهبود حرکت و بازگشت به فعالیت‌های روزانه را ممکن می‌سازد.

افزایش سن در جوامع بشری آرتروز

درمان آن نیازمند استفاده طولانی مدت از مسکن‌هاست. در عین حال  استفاده از مسکن‌ها عوارضی برای بیمار ایجاد می‌کند که این عوارض او را بیشتر آزار  می‌دهند.

مصرف مسکن در مدت‌ زمان کوتاه نیز عوارض زیادی را به بار می‌آورد. مصرف زیاد مسکن‌ها می‌تواند موجب بروز عوارض قلبی خصوصا در سنین بالا، عوارض گوارشی که عمده مسکن‌ها عوارض گوارشی دارند (یک خونریزی معده در سن بالا می‌تواند کشنده باشد)، عوارض کلیوی و همچنین موثر در فشار خون شود. بنابراین باید برای درمان آرتروز  به‌ دنبال روش‌های درمانی جایگزین باشیم.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  چگونه از ابتلا به آرتروز زانو پیشگیری کنیم؟

 جمعیت زیادی چه در ایران چه در کشورهای درحال توسعه، با دردهای ناشی از آرتروز زندگی می‌کنند. این افراد برای کاهش درد و داشتن زندگی راحت‌تر نیاز به درمان‌های غیر از جراحی دارند.

بیماری آرتروز در مفاصلی مانند زانو، لگن، شانه، ستون فقرات، مچ دست یا پا و … شایع است، اما آرتروز زانو جزو شایع‌ترین آرتروزهاست. سال‌هاست برای درمان آرتروز زانو از دارودرمانی و درمان‌های تزریقی استفاده می‌شود. تاثیر روش‌های تزریقی کوتاه مدت است، اما موجب کاهش مصرف مسکن می‌شوند.

یکی از روش‌های  درمانی آرتروز، استفاده از روش‌های درمانی کم‌تهاجمی است. مدت زیادی است که بر روی روش‌های کم‌تهاجمی درمان آرتروز تحقیق می‌شود.

یک پزشک با بیان اینکه یکی از روش‌های نوین و کم‌تهاجمی درمان آرتروز، روش اُرتوکین تراپی است، گفت: در این روش درمانی فاکتورهای رشد و پروتئین‌های ضد التهابی، همراه با آنزیمی به نام ارتوکین از خون بیمار گرفته و در مفصل مورد نظر تزریق می‌شود.  این روش موجب کنترل و کاهش درد و التهاب مفصل و تحریک غضروف سازی مجدد می‌شود. استفاده از روش ارتوکین در مراحل اولیه آرتروز بسیار اثربخش است، اما در مرحله بالاتر فقط اثر ضدالتهابی طولانی مدت دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر در مراحل اولیه تحقیقاتی درمان سلول‌های بنیادی هستیم. قطعا در آینده نیز باید به دنبال راه‌های جدیدتر درمان آرتروز باشیم؛  چرا که جمعیت ایران روند سالمندی را طی می‌کند. همچنین آرتروز در نژاد ایرانی‌ها بسیار شایع است.

 بیماری آرتروز نه تنها موجب درد و مصرف مسکن می‌شود؛ بلکه به مرور موجب ناتوانی و عدم تحرک فرد نیز می‌شود.  بنابراین حتما باید آن را درمان و کنترل کرد. درمان آرتروز هرچه زودتر و در مراحل اولیه انجام شود، موثرتر خواهد بود.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  کشف روشی جدید برای درمان آرتروز زانو

دکتر رمضانپورمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر رمضانپور

اولین فوق تخصص جراحی زانو در استان کرج دارای بورد تخصصی ارتوپدی از دانشگاه تهران دارای مدرک رسمی فوق تخصصی جراحی زانو از دانشگاه تهران دارای مدرک دوره فلوشیپ جراحی زانو از دانشگاه اتریش

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *