درد زانو

در نظر گرفتن پیشگیری از آرتروز در مفاصل مختلف بسیار مهم است، به ویژه در سنین بالای 60 سالگی که خطر ابتلا به آرتروز بیشتر است. در ادامه تعدادی از روش‌های پیشگیری از آرتروز را برای هر نقطه مفصلی ذکر می‌کنم:

1. زانو: حفظ وزن مناسب بدن، تمرینات تقویت عضلات پیرامون زانو (مانند تقویت عضلات ران)، جلوگیری از زمان برداشتن بارهای سنگین، استفاده از روش‌های صحیح برای خم شدن و برخی فعالیت‌ها، استفاده از وسایل کمکی (مانند زانوبندها) در فعالیت‌های ورزشی و روزمره، و جلوگیری از صدمات ورزشی در منطقه زانو.

2. آرنج: جلوگیری از انجام حرکات تکراری و فشار طولانی بر روی آرنج، استفاده از تکنیک‌های صحیح برای حرکات آرنج، استفاده از وسایل کمکی در فعالیت‌هایی که آرنج را تحت فشار قرار می‌دهد، و انجام تمرینات تقویتی برای عضلات پیرامون آرنج.

3. انگشتان: جلوگیری از انجام فشار و حرکات تکراری بر روی انگشتان، استفاده از تکنیک‌های صحیح برای برداشت و جابجایی اشیاء، استفاده از وسایل کمکی (مانند انگشتبندها) در فعالیت‌های روزمره و ورزشی، و انجام تمرینات تقویتی برای عضلات پیرامون انگشتان.

آرتروز در مفاصل

آرتروز یکی از عوارض دوران میانسالی و سالخوردگی است که با افزایش سن نمایان می شود، آرتروز پیشگیری ندارد اما می توان با انجام اقدامات و مراقبت های لازم کاری کرد که علائم آن دیرتر نمایان شود، آرتروز بیماری است که به تدریج پیشرفت کرده و هزینه های سنگین درمانی بر دوش بیماران و نظام سلامت کشورها تحمیل می کند و در مواردی نیز در صورت عدم درمان به موقع منجر به ناتوانی افراد و کاهش کیفیت زندگی آنان می شود.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  هر درد زانویی، آرتروز نیست

یک پزشک با بیان اینکه آرتروز یک بیماری وابسته به سن است، تاکید کرد: آرتروز راه پیشگیری ندارد اما برای اینکه عوارض کمتری ایجاد کند و بیمار آسیب و آزردگی کمتری داشته باشد، لازم است اقداماتی مانند کاهش و کنترل وزن از سنین پائین مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: همچنین انجام حرکات ورزشی مناسب و درمان به موقع بیماری های زمینه ای مانند بیماری های التهابی و روماتیسمی می تواند سبب کاهش علائم و آسیب های ناشی از بیماری شود. انجام حرکات ورزشی، تقویت عضلات و بدن سازی و همچنین کاهش وزن در کنترل این بیماری بسیار موثر است. اگر آرتروز بروز کند کار زیادی نمی توان برای درمان آن انجام داد ولی برای اینکه علائم آن دیرتر نمایان شود و بیمار دیرتر نیازمند جراحی شود، باید این اقدامات را انجام داد.

افزایش روند چاقی در کشور

افزایش روند چاقی در کشور

برای پیشگیری از بروز علائم آرتروز زانو، علاوه بر کنترل وزن، تقویت عضلات چهارسرزانو، پرهیز از نشستن به صورت چهارزانو روی زمین و استفاده از دستشویی فرنگی، ورزش و آب درمانی نیز توصیه می شود.

 به دلیل ضعف عضلات چهارسرزانو یا سبک غلط زندگی زانوی افراد ممکن است در سنین پائین نیز دردناک شود، مجموعه این عضلات و مفصل زانو به گونه ای عمل می کنند که ضعف یکی بر دیگری اثر می گذارد، اگر عضله ضعیف شود، فشار بیشتری روی مفصل وارد می شود و اگر مفصل ضعیف باشد، عضله کارایی خود را از دست می دهد.

یک پزشک متخصص با هشدار نسبت به افزایش روند چاقی در کشور بیان کرد: میزان چاقی و به تبع آن بیماری های مختلف مانند دیابت در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار زیاد است، افراد باید مراقب سلامت خود باشند تا با کنترل وزن از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کنند.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  درباره آرتروز این 5 نکته را باید بدانید, حتی اگر جوان هستید!

وی می گوید: یک فرد 60 کیلویی و یک 100 کیلویی وقتی که به سن 60 سالگی می رسد کیفیت زندگی آنها با هم بسیار متفاوت است، ممکن است در سنین پائین تر تاثیر آن نمایان نشود اما در سنین بالاتر این تفاوت ها و مشکلات به خوبی مشخص می شود.

دکتر رمضانپورمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر رمضانپور

اولین فوق تخصص جراحی زانو در استان کرج دارای بورد تخصصی ارتوپدی از دانشگاه تهران دارای مدرک رسمی فوق تخصصی جراحی زانو از دانشگاه تهران دارای مدرک دوره فلوشیپ جراحی زانو از دانشگاه اتریش

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *