بورسیت زانو، یکی از مشکلات شایع در زانو است که می‌تواند باعث درد، تورم و محدودیت در حرکت زانو شود. این بیماری ممکن است در در گروه‌های سنی مختلفی دیده شود ولی در افراد مسن بیشتر به چشم می‌خورد. در این مقاله، به بررسی دلایل بورسیت زانو، علائم آن و روش‌های درمانی که می‌توانند در کاهش درد و بهبود وضعیت بیمار کمک کنند، می‌پردازیم.

دلایل بورسیت زانودلایل بورسیت زانو

بورسیت زانو معمولا به دلیل التهاب مخاطی زانو، آسیب ناشی از انجام کارهای تکراری، ضربه و یا عفونت در زانو ایجاد می‌شود که در ادامه به صورت کامل این دلایل را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

  1. التهاب مخاطی زانو: در صورتی که غشاهای مخاطی زانو به علت آسیب، ضربه یا استفاده زیاد آسیب ببینند، می‌تواند منجر به بورسیت زانو شود.
  2. آسیب ناشی از کارهای تکراری: انجام فعالیت‌های تکراری مانند پیاده روی، دویدن، ورزش‌های سنگین، ورزش‌هایی که نیاز به خم شدن و دراز کشیدن زانو دارند، می‌تواند باعث بورسیت زانو شود.
  3. آسیب ناشی از ضربه: ضربه مستقیم به زانو یا سقوط می‌تواند به التهاب و بورسیت زانو منجر شود.
  4. عفونت: عفونت در زانو می‌تواند یک عامل منجر به بورسیت زانو باشد.

علائم بورسیت زانو

علائم بورسیت زانو

بورسیت زانو علائم متنوعی دارد که می‌تواند درجه و شدت متفاوتی داشته باشد از جمله علائم این بیماری عبارتند از:

  1. درد: درد در ناحیه زانو، معمولاً در قسمت جلویی و یا پشتی زانو، یکی از علائم اصلی بورسیت زانو است. درد ممکن است به طور تدریجی شدت بگیرد یا در برخی از مواقع شدت زیادی داشته باشد.
  2. تورم: زانوی ورم و پف می‌کند که این تورم ممکن است به صورت محدود در یک نقطه خاص باشد یا کل زانوی را در بر بگیرد.
  3. التهاب: ممکن است در زمان لمس زانو کمی زانو کمی گرما احساس شود.
  4. قرمزی: پوست ناحیه زانو ممکن است قرمز باشد که نشان دهنده وجود مشکل در این ناحیه از زانو است.
  5. محدودیت در حرکت: بورسیت زانو می‌تواند باعث محدودیت در حرکت زانو شود. فرد ممکن است دچار سختی و درد در حین خم کردن یا دراز کشیدن زانو شود.
شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  درد عصبی زانو: علت‌ها، علائم، تشخیص و درمان

تشخیص بورسیت زانو

به منظور تشخیص بورسیت زانو، متخصص زانو شرایط جسمانی و سابقه پزشکی بیمار را بررسی می‌کند و اقدامات زیر را انجام می‌دهد:

  • حرکت دادن پاها و زانوها، جهت بررسی دامنه حرکتی
  • وارد آوردن فشار به زانو، به منظور بررسی علائمی از قبیل تورم و درد ناحیه
  • بررسی وضعیت هر دو زانو، به ویژه اگر بیمار از درد در یک زانو شکایت کند.
  • بررسی پوست اطراف ناحیه درگیر یا علائمی از عفونت

و در نهایت نیز پزشک ممکن برای بیمار عکس ‌برداری از زانوها را تجویز کند تا بتواند به درستی درباره وجود بورسیت زانو نظر دهد.

روش‌های درمان بورسیت زانوروش‌های درمان بورسیت زانو

درمان بورسیت زانو بستگی به شدت و علت ایجاد این بیماری دارد. در زیر، چند روش درمانی رایج برای بورسیت زانو را بررسی می‌کنیم:

  1. استراحت و محدودیت فعالیت: در صورت تشخیص بورسیت زانو، استراحت و کاهش فعالیت‌های زندگی روزمره که باعث ایجاد فشار بیشتر بر زانو می‌شوند، می‌تواند مفید باشد. همچنین توصیه می‌شود از انجام فعالیت‌های سنگین و تکراری نیز اجتناب شود.
  2. استفاده از کمپرس: با استفاده از کمپرس گرم می‌توان به میزان قابل توجهی از میزان تورم و التهاب موجود در زانو جلوگیری کرد.
  3. استفاده از یخ: قرار دادن یخ به مدت 15 تا 20 دقیقه، چند بار در روز، می‌تواند تورم را کاهش دهد و درد را تسکین بخشد.
  4. داروها: مصرف ضدالتهاب‌هایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن نیز می‌تواند در کاهش التهاب و درد مؤثر باشد. در برخی موارد، نیز پزشک می‌تواند از داروهای استروئیدی استفاده کند.
  5. فیزیوتراپی: جلسات فیزیوتراپی می‌تواند به تقویت عضلات زانو، افزایش محدودیت حرکت و بهبود استحکام و استقامت عملکرد زانو کمک کند. فیزیوتراپی شامل تمرینات تقویتی، کشش عضلات، ماساژ و تکنیک‌های ضبط حرکت می‌شود.
  6. جراحی: در موارد شدیدی که بورسیت زانو با درمان‌های غیرجراحی پاسخ بهبود پیدا نمی‌کند، ممکن است پزشک از جراحی برای کمک به بیمار بهره بگیرد.
شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  پارگی رباط جانبی زانو و آسیب‌های آن

سخن آخر

بورسیت زانو یک مشکل شایع است که می‌تواند همراه با درد، تورم و محدودیت حرکت زانو باشد. به صورت کلی اگر در زانوهای خود احساس درد و تورم داشتید، باید در زمان کوتاهی به متخصص زانو یا متخصص ارتوپدی مراجعه کنید تا بتوانید در زمان کوتاه‌تری از به وجود آمدن آسیب‌های احتمالی به زانوی خود جلوگیری کنید. 

دکتر رمضانپورمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر رمضانپور

اولین فوق تخصص جراحی زانو در استان کرج دارای بورد تخصصی ارتوپدی از دانشگاه تهران دارای مدرک رسمی فوق تخصصی جراحی زانو از دانشگاه تهران دارای مدرک دوره فلوشیپ جراحی زانو از دانشگاه اتریش

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *