وقتی زانو درباره سلامت شما سخن می‌گوید!

 زانوها به عنوان یکی از کلیدی‌ترین مفاصل بدن انسان، نقش بسیار مهمی در حرکت و فعالیت‌های روزانه ایفا می‌کنند. از طریق زانوها، امکان راه رفتن، تغییر جهت، پله‌رفتن، نشستن و بلند شدن امکان‌پذیر می‌شود. به همین دلیل، هرگونه آسیب دیدگی در زانوها می‌تواند باعث ایجاد اختلال در انجام فعالیت‌های روزمره شود.

زانوها در معرض خطرات مختلفی قرار دارند. فعالیت‌های ورزشی شدید، فشار و تنش‌های طولانی مدت بر روی مفصل زانو، آسیب‌های ناگهانی مانند سقوط یا ضربه و حتی عوامل پیری می‌توانند باعث آسیب دیدن زانوها شوند. این آسیب‌ها ممکن است شامل شکستگی استخوان، آسیب غضروفی، واژن‌های مفصلی و التهابات بافتی باشند.

دلیل زانو درد

اضافه وزن دارید

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصر ایران، زانوها می توانند فشاری تا پنج برابر وزن بدن شما را احساس کنند، از این رو جای شگفتی نیست که چاقی می تواند این مفاصل کلیدی را تخریب کند. خوشبختانه، حتی افرادی که در کاهش وزن خود با دشواری مواجه هستند می توانند با انجام تمرینات ورزشی تقویت کننده عضله از زانوهای خود مراقبت کنند.

بیش از اندازه یا بیش از حد سخت ورزش می کنید

همه ما می دانیم که انجام ورزش برای بدن انسان خوب است، اما زمانی که بیش از اندازه به بدن خود فشار وارد می کنید یا بیش از حد طولانی یا با تکرر بیش از اندازه ورزش کنید، این شرایط می تواند فشار زیادی را روی مفاصل شما وارد کند. افرادی که بیش از اندازه یا بیش از حد سخت ورزش می کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر ورزش می کنند، احتمال بیشتری دارد انحطاط دردناک غضروف زانو را تجربه کنند. برای پیشگیری از آسیب دیدگی زانو یک روتین حرکات کششی خوب را در برنامه ورزشی خود جای دهید. و البته برای پرهیز از زانودرد بیش از اندازه سخت ورزش نکنید.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  7 نکته مهم که باید در مورد آرتروز بدانیم

در حال پیر شدن هستید

زانودرد یکی از نشانه هایی است که با افزایش سن و رسیدن به سنی خاص افراد بسیاری آن را تجربه می کنند. هرچه عمر طولانی‌تری داشته باشید، تنش و استرس بیشتری به بدن وارد می شود و البته زانوها نیز از این شرایط مستثنی نیستند. همچنین، با افزایش سن توده عضلانی بدن انسان کاهش می یابد، که افت قدرت بدن را به همراه داشته و از این رو احتمال تجربه زانودرد افزایش می یابد. این یک مشکل اجتناب ناپذیر نیست که هر فردی با آن مواجه شود، اما دنبال کردن یک سبک زندگی سالم می تواند عاملی کلیدی در پیشگیری از مواجهه با زانودرد ناشی از افزایش سن باشد.

افزایش التهاب و سفتی در مفاصل

به نقرس مبتلا هستید

نقرس یک نوع آرتریت یا ورم مفاصل است که اغلب در افرادی که زیاد گوشت قرمز مصرف می کنند، دیده می شود. اگر زانودردی بی دلیل را تجربه می کنید، شاید نیاز باشد نگاهی به رژیم غذایی خود انداخته و درباره نشانه ها با پزشک خود صحبت کنید.

با مشکلات دستگاه گوارش مواجه هستید

اگرچه بیشتر به عنوان مسائل دستگاه گوارش شناخته می شوند، اما کولیت اولسراتیو و بیماری کرون هر دو می توانند موجب زانودرد یا دیگر دردهای مفصلی شوند. در حقیقت، درد مفاصل شایع‌ترین نشانه این بیماری ها خارج از دستگاه گوارش محسوب می شود. خوشبختانه، این درد مفصلی پس از درمان مشکل دستگاه گوارش از بین می رود.

افسرده هستید

این احتمال وجود دارد که زانودرد شما با مشکلات سلامت روانی، مانند افسردگی و اضطراب، مرتبط باشد. افزون بر این، ورزش نکردن در میان افراد مبتلا به افسردگی شایع است و پژوهش های روزافزون نشان می دهند که افسردگی اثر فیزیولوژیکی شبیه به درد مزمن روی بدن انسان دارد. در همین راستا، افراد بسیاری که هم به افسردگی و هم زانودرد مبتلا هستند، به طور معمول بهبود نشانه های زانودرد پس از مصرف داروهای ضد افسردگی را تجربه می کنند.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  زنان 60 درصد مبتلایان به آرتروز را تشکیل می دهند

دکتر رمضانپورمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر رمضانپور

اولین فوق تخصص جراحی زانو در استان کرج دارای بورد تخصصی ارتوپدی از دانشگاه تهران دارای مدرک رسمی فوق تخصصی جراحی زانو از دانشگاه تهران دارای مدرک دوره فلوشیپ جراحی زانو از دانشگاه اتریش

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *